1 oktober

Puerto Laforest, Puerto Natales

 

Efter knappt tre veckor i Natales-området börjar det bli dags att fortsätta norrut. Igår åkte vi fram och tillbaka till stan för att handla diesel och bensin samt färska grönsaker, frukt, kött och ägg. Nu är det mesta färdigt. Nu på förmiddagen gör vi det allra sista samt går till Capitania del puerto (hamnmyndigheten) för att avisera vår avfärd.

 

Vi har verkligen njutit av tiden här. Vädret har varit fantastiskt med sol större delen av tiden samt oftast svaga vindar. Ofta har vi haft frost på natten, men 10-12 grader på dagen. Alla skåp och förvaringsutrymmen har också torkat ut ordentligt. Vi har haft någon kondens på natten, men inget på dagen. Tre dagar var vi i nationalparken Torres del Paine med vårt tält, våra sovsäckar samt vandringskängor. En upplevelse med höga berg, sjöar och glaciärer. Våren är på väg, med knoppar på träden och de första blommorna. Området har ett rikt fågelliv och vi såg condorer, papegojor (otroligt att det finns papegojor på dessa breddgrader) och vårens första flamingos!

 

Nu kommer det dröja ett tag innan nästa reseanteckning. Om sex till åtta veckor räknar vi med att vara på Chiloë med tillgång till internet igen.

Puerto Consuelo i Estero Eberhart

Träd efter skogsbrand i Torres del Paine

Lago Grey med isberg från glaciären

Torres del Paine