6 augusti

Puerto Williams

 

Äntligen är vi klara för att lämna Puerto Williams och börja segla väster och norrut i de chilenska kanalerna. För två veckor sedan kom vi tillbaka till Chile och Orca och sedan dess har vi jobbat för fullt med nödvändigt underhåll, proviantering av mat för sex månader framåt samt fyllt på diesel och vatten. Vi har också lyckats få en förlängning av vårt uppehållstillstånd i Chile så vi kan nu stanna 180 dagar fram till 20 januari. Då räknar vi med att vara i Puerto Montt där vi kan ta bussen till Argentina för nya stämplar i passen. Vårt mål är att vara i trakten kring Puerto Montt till jul. Då har vi gott om tid att utforska fjordar, glaciärer och öar och kan också invänta hyfsat väder.

 

Vi kommer sakna Micalvi (segelklubben) och Puerto Williams, där vi har fått mycket hjälp, umgåtts med trevliga människor och fått Orca omhändertagen när vi varit borta. Som alltid är det kluvet att lämna en plats där vi trivts bra.

Vädret för de närmsta dagarna är relativ ostadigt, men imorgon och fredag ser bra ut.

 

Vi siktar på att segla iväg imorgon onsdag senast klockan nio. Det blir spännande att ge sig ut i ödemarken. Chiles södra kust har väldigt få invånare och praktiskt taget inga byar eller städer. Eventuellt kommer vi att ta omvägen till Puerto Natales. Där kan vi handla och förhoppningsvis hitta internet. Det betyder att sidan inte kommer uppdateras så ofta, men förhoppningsvis blir det tillfälle någon gång i september.

 

Puerto Williams från luften