9 april

Nu börjar det bli dags att skriva någon sorts löpande loggbok/dagbok/blogg. Vi kallar det anteckningar tills vidare. Det är bara tre veckor kvar till avfärd. Vi är mitt uppe i en konkret, intensivt arbetande vardag samtidigt som vi måste nypa oss i armen och inse att vi snart ska lämna för vårt äventyr. Om någon vecka är det tänkt att huset, som vi lämnar för uthyrning, ska vara klart för utflytt och att vi ska ägna följande vecka till att flytta in i Orca. Den 27 april har vi överlämning till nya hyresgästerna.

 

Vi håller på med så många olika saker på en gång, men har förhoppningsvis någon sorts överblick. Som exempel - idag har vi varit på återvinningsstationen och kastat saker. Mycket går till återvinning eller skänkes till Röda Korset och liknande. Sedan var vi till Swedol för att handla en vattenkokare för 24 volt, en gängborr (?) och silvertejp. Vi har tagit bort storseglet (som vanligen ligger inrullad i bommen) för att Ann ska gå igenom, tvätta och förstärka. Det ligger nu på vår i stort sett tomma övervåning. Udo har hållit på att anordna en ny kostruktion för furlinglinan för att vi på ett enkelt sätt ska kunna rulla ut genuan. Vi har en helt ny genua som det ska bli jätteroligt att få se fullt ut. Ann har försökt klura ut hur man på bästa sätt ska kunna splitsa den nya furlinglina. Vi har också sorterat viktiga papper och minst fem gånger varit ute på internet för att kolla upp olika saker. Den nya WLAN-antennen har kommit ändå från USA och hit till grinden med lantbrevbäraren. Imorgon ska Udo på LRC-kurs (marin kortvågsradiokurs) och Ann ska måla balkongstaket och balkongdörr. 

 

 

 

 

 

Udo öppnar flaskan
Udo öppnar flaskan

21 april

 

Nu har vi flyttat till Orca! I måndags flyttade vi de flesta grejorna och nu sover vi och äter på båten. Vi firade med mousserande vin/sekt och rökta räkor. Vår huvudsakliga arbetsplats är huset som vi ska lämna till hyresgäster den 1 maj. Arbetet med att tömma huset med garage, städa, fixa och måla det sista pågår. Röda korset och återvinningsstationen är två favoriter just nu. Vi bär och stuvar efter hand. Det är otroligt vad den här båten rymmer. Vi får plats med allt från reservdelar till tält, böcker och mandelkvarn.  Däremot har vi insett att allt det vi vill göra iordning här på Orca kommer vi inte att hinna. Men... vi ska ju bo här i flera år så det ordnar sig efter hand. Idag snöar det, men nu på kvällen är det helt stilla och vi har sällskap med en stora flockar sjöfågel. När vi inte är helt slut i kroppen och huvudet kan vi njuta av stillheten och vattnet precis utanför fönstret.